Vrijheidsmaaltijd

Dit jaar, in Rucphen voor het eerst, vierden we Bevrijdingsdag met een ‘Vrijheidsmaaltijd’. Het idee achter deze vrijheidsmaaltijd is het ontmoeten van anderen tijdens een eenvoudige maaltijd.

We hadden enkele sprekers uitgenodigd, die spraken over vrijheid en wat er nodig is om deze vrijheid te verkrijgen en te waarborgen.

’s Morgens was het nog fris, we begonnen daarom in de kerk. We openden met een lezing van Lezing van Huib van Lent. Hij ging in 2007 met pensioen uit het leger in de rang van brigadegeneraal. Huib nam deel aan meerdere militaire missies in het buitenland en kan als geen ander vertellen wat er nodig is om te kunnen (blijven) leven in vrijheid.
Huib ging in 2007 met pensioen uit het leger in de rang van brigadegeneraal. Huib nam deel aan meerdere militaire missies in het buitenland en kan als geen ander vertellen wat er nodig is om te kunnen (blijven) leven in vrijheid.

Huib werd opgevolgd door Saskia van den Brand. Saskia is een talentvolle jonge kinderboekschrijfster. Zij schreef o.a. het boek: ‘Roosendaalse kinderen in oorlogstijd’. We nodigden haar speciaal uit omdat zij veel ervaring heeft in het met kinderen spreken over oorlog en vrijheid. Overigens werd er ook daar de volwassenen geboeid geluisterd. 

De maaltijd serveerden we in de Martinustuin. Kees Jochems verzorgde enkele muzikale intermezzo’s.

Hieronder kunt u een selectie van de foto’s van bovenstaande activiteit bekijken. De foto’s zijn verkleind. Als u meer foto’s van de activiteit wil zien, of foto’s in een hogere resolutie zou willen ontvangen, neem dan contact op met ons op via de contactpagina.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.