Vrienden en sponsoren

Vriend of sponsor worden ?

Onze stichting heeft geen winstoogmerk. Eventuele opbrengsten worden terug in de stichting gestopt om onze beoogde doelstellingen te behalen. De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers; wij verstrekken geen financiële of materiële vergoedingen. We ontvangen subsidie van de gemeente Rucphen, waarmee we o.a. de Dodenherdenking en enkele van onze andere activiteiten kunnen organiseren. Voor het merendeel van onze activiteiten, zoals onze onderzoeken die leiden tot publicaties zijn we echter afhankelijk van donaties. 

Harmonie NEO uit Rucphen defileert langs het vernieuwde Raadhuis. Op het balkon staat o.a. commissaris der Koningin in Noord Brabant C. Kortmann, 16 oktober 1965, fotograaf onbekend.

Het is niet mogelijk om lid te worden van onze stichting. Vriend of sponsor worden kan echter wel. Voor een bedrag van € 10 word je ‘Vriend van Rucphen Toen en Nu’. We zijn volledig transparant over wat we met de ontvangen gelden doen. Het is ook mogelijk om, voor een zelf te bepalen bedrag sponsor van onze stichting te worden.

Wij zijn aangemerkt als culturele ANBI, waardoor zowel particulieren als ondernemingen met belastingvoordeel een donatie aan onze stichting kunnen doen. Kijk voor meer informatie hiervoor op de pagina ANBI.

Vriend of sponsor worden van onze stichting, levert je uiteraard ook wat op. 

Je ontvangt van ons een ‘bewijs van vriendschap’, voor een jaar lang gratis toegang tot al onze activiteiten. Hiervoor zullen we je met voorrang uitnodigen. Je ontvangt tenminste vier keer per jaar onze Nieuwsbrief, met informatie over onze voorbije en toekomstige activiteiten en publicaties van allerlei historische wetenswaardigheden over het dorp Rucphen en directe omgeving. Als vriend of sponsor van onze stichting krijg je, wanneer je daar toestemming voor geeft, ook een vermelding in onze vriendengalerij. En natuurlijk draag je met je donatie bij aan het ontsluiten en bewaren van het erfgoed van het dorp Rucphen en directe omgeving. 

Als je meer informatie wilt of je je direct wilt aanmelden als vriend of sponsor, neem dan contact op met onze penningmeester via: penningmeester@rucphentoenennu.nl Of vul het aanmeldformulier in.