Herdenking crash op de Nederheide

Op 17 juni 2024 herdachten we dat precies 80 jaar geleden de Canadese bommenwerper LW433 van het 434e Bluenose Squadron op weg naar Sterkrade/Holten (in de buurt van Essen,Duitsland) crashte op de Nederheide in Schijf. Bij deze crash kwamen drie van de zeven bemanningsleden, Peter Ager, Bill Good en Alfred Boehmer, om het leven. De overige vier, Jack Dougherty, Edward Downing, Tom Inverarity en Fred Haldenby, hebben de crash overleefd.

De herdenking vond plaats ij b het monument op de kruising van de Achtmaalsebaan en Nederheidsebaan. Bij de herdenking waren vele gasten aanwezig, m.n. vertegenwoordigers van The Royal Canadian Legion, The Royal British Legion, College van B&W Rucphen, Stichting Veteranen Rucphen,  The Dutch Polar Bears, leerlingen Daltonschool ‘ De Vindplaats’ en  Inwoners van de Buurtschap Nederheide en het dorp Schijf. 

Klik op deze link om voor meer informatie over de crash die destijds op de Nederheide plaatsvond. 

Hieronder kunt u een selectie van de foto’s van bovenstaande activiteit bekijken. De foto’s zijn verkleind. Als u meer foto’s van de activiteit wil zien, of foto’s in een hogere resolutie zou willen ontvangen, neem dan contact op met ons op via de contactpagina.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

(Foto’s: Ad Goossens, 2024)