Herdenking bevrijding Rucphen 2023

Op 29 oktober 2023 waren ongeveer 75 mensen aanwezig in de H. Martinuskerk van Rucphen om de bevrijding van Rucphen te herdenken. Zij woonden daar o.a. een lezing van Ad van Uffelen bij, die stilstond bij alle gebeurtenissen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rucphen plaatsgevonden hebben. In deze lezing met als thema ‘Rucphen, oorlog en bevrijding’ werd ook aandacht besteed aan Rucphense oorlogsslachtoffers. Piet Antonissen interviewde een aantal familieleden van deze oorlogsslachtoffers en vroeg hen naar hun persoonlijke herinneringen aan de slachtoffers en aan de oorlog. 

Er werd een tegeltableau met als thema ‘vrede en vrijheid’, gemaakt door leerlingen van de Rucphense basisscholen onthuld. Tot slot vond er een panelgesprek plaats o.l.v. Piet Antonissen, waarin een panel bestaande uit vertegenwoordigers van vier generaties met elkaar van gedachten wisselde over vrede, veiligheid en vrijheid. 

Hieronder kunt u een selectie van de foto’s van bovenstaande activiteit bekijken. De foto’s zijn verkleind. Als u meer foto’s van de activiteit wil zien, of foto’s in een hogere resolutie zou willen ontvangen, neem dan contact op met ons op via de contactpagina.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

(Foto’s: Ad Goossens, 2023)