Ceremonie Onthulling Monumenten

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er boven Nederland zo’n 6.000 militaire vliegtuigen neergestort. Ruim 1.000 daarvan zijn er in Noord-Brabant terecht gekomen. Dan gaat het zowel om geallieerde als Duitse vliegtuigen.

Drie geallieerde vliegtuigen stortten in de Tweede Wereldoorlog neer in onze gemeente. Hier volgt een hele korte beschrijving. Wie meer wil weten over de toedracht van de crashes kan daarvoor onze website bezoeken. Of nog beter het boek dat Ad van Uffelen samen met Frank van Overveld hierover schreef lezen. De informatie in dit artikel is ontleend aan dat boek.

Het hoogtepunt  in het bestaan van onze stichting, was de ceremonie die wij op 22  juni organiseerde, samen met The Dutch Polar Bears. De onthulling van  de monumenten voor de bemanningen  van  de in de gemeente Rucphen gecrashte vliegtuigen, was de kroon op ons werk tot nu toe.

Hieronder kunt u een selectie van de foto’s van bovenstaande activiteit bekijken. De foto’s zijn verkleind. Als u meer foto’s van de activiteit wil zien, of foto’s in een hogere resolutie zou willen ontvangen, neem dan contact op met ons op via de contactpagina

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

(Foto’s: Ad Goossens, 2023)